Biografie

Jonas is actief als drummer in diverse stijlen. Als jazzdrummer heeft hij gespeeld met verschillende bekende jazzmusici waaronder Rembrandt Frerichs en Gé Bijvoet. Hij is ook actief als drummer in pop/rockbands (o.a. Marvin Dee Band) waarmee hij door het hele land speelt. Daarnaast geeft hij met veel liefde drumles en workshops (recent o.a. aan het Nationale Studenten Kamerkoor en tijdens een bootcamp van Slagwerk Den Haag). Sinds kort is hij ook begonnen met het schrijven van zijn eigen muziek.

Jonas Nieuwenbroek (1993) is drummer, leraar en componist. Toen hij op zijn vijftiende begon met drummen was hij voornamelijk geïnteresseerd in metal maar al snel ging hij niet alleen naar veel andere stijlen luisteren, hij ging deze ook spelen. Dit leidde hem naar het conservatorium van Utrecht waar hij in 2020 zal afstuderen. Tijdens zijn studie is hij regelmatig in het buitenland geweest en heeft hij in o.a. Zweden, Zwitserland, Polen, Duitsland en Kroatië opgetreden. Ook is hij in 2017, met steun in van het Richard Hol Fonds, naar Italië geweest om deel te nemen aan de Berklee at Umbria Jazz Clinics. Tijdens deze week vol clinics heeft hij opgetreden op het Umbria Jazz Festival en heeft hij een award gekregen als Outstanding Musician. Tijdens zijn studie aan het conservatorium heeft hij ook zijn studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en later aan de Universiteit Utrecht, afgerond.


Foto: Albert Wollaars

Highlights 2019:
Optredens op o.a North Sea Round Town, Zeeheldenfestival, Jazzfestival Delft en in Kroatië en België.
Album Release Changes van de Marvin Dee Band in het PAARD Den Haag en vele optredens door heel Nederland.
Maandelijks host tijdens de jazznights van Jazzcafé Bebop in Delft.

Highlights 2018:
Drummer van de Open BAC Band 2018. Het try out podium van Amsterdam (in het Betty Asfalt Complex) waarin bekende en onbekende cabaretiers/artiesten nieuw materiaal spelen en muzikaal begeleid worden.

Highlights 2017:
Start Jams with Benefits: maandelijkse jamsessie serie (2017-2019) in het Paardcafé (Den Haag) en Steck (Delft) voor geïmproviseerde pop, funk en rock muziek. Naast de sessies ook vele optredens gedaan in onder andere Cloud Nine (Tivoli Vredenburg Utrecht), Bluesfestival Delft en Jazzfestival Delft.
Deelname Umbria Jazz Clinics en opgetreden op het Umbria Jazz festival in Italië. Tijdens deze deelname heeft hij een award gekregen als Outstanding Musician.

Highlights 2016:
Twee weken opnames en optredens in Zweden.
Start studie aan het Conservatorium in Utrecht.

Highlights 2015:
Begonnen met het geven van drumlessen.
Optredens in Polen met Nederlandse slagwerkgroep Ritmolanda en Poolse slagwerkgroepen Ritmo Bloco en Ritmodelia.
Deelname aan het jaarlijkse summercamp van de Popakademie in Mannheim.
Tour door Zwitserland.