Biografie

Actief als drummer, componist en leraar is Jonas een nieuwsgierige en onderzoekende muzikant. Met een brede interesse (van metal tot jazz) is Jonas opzoek naar verdieping. Momenteel leidt dat ertoe dat hij vol overgave met Sunrise Trio bezig is als componist en drummer. Wat ik schrijf voor Sunrise komt voort uit de behoefte om mijn gevoel over dingen die ik belangrijk vind, om te zetten in muziek. Begin april gaan we de studio in en in 2024 releasen we onze eerste singles. 

Naast Sunrise houdt Jonas zich bezig als speler en luisteraar met jazz(geschiedenis), metal, typische ‘drumnerd’ dingen en muziek in het algemeen. Coltrane en Slipknot kan ik zonder problemen na elkaar luisteren, uitzoeken wat Mark Guiliana speelt bij Avishai Cohen kan mij dagen bezighouden. En wie houdt er nou niet van James Brown, Toto of een meezinger uit de Top40? 

Verder is Jonas drumleraar waar hij alle aandacht heeft voor zijn leerlingen. Omdat elke leerling anders is, heb ik alle aandacht en ben ik altijd benieuwd hoe hun week (muzikaal) is geweest. Omdat ik zelf speel maar ook nog altijd onderzoek vind ik het heel leuk om mensen te leren drummen. Of je nou 6 bent of 60, achter het drumstel gaan we er allemaal voor.

Jonas Nieuwenbroek (1993) is drummer, leraar en componist. Toen hij op zijn vijftiende begon met drummen was hij voornamelijk geïnteresseerd in metal maar al snel ging hij niet alleen naar veel andere stijlen luisteren, hij ging deze ook spelen. Dit leidde hem naar het conservatorium van Utrecht waar hij in januari 2021 is afgestudeerd. Tijdens zijn studie is hij regelmatig in het buitenland geweest en heeft hij in o.a. Zweden, Zwitserland, Polen, Duitsland en Kroatië opgetreden. Ook is hij in naar Italië geweest om deel te nemen aan de Berklee at Umbria Jazz Clinics. Tijdens deze week heeft hij opgetreden op het Umbria Jazz Festival en heeft hij een award gekregen als Outstanding Musician. Tijdens zijn studie aan het conservatorium heeft hij ook zijn studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en later aan de Universiteit Utrecht, afgerond.

Foto: Roland Oomens